Budaházy György üzenete a rácsok mögül

Budaházy György üzenetet küldött a börtönből a március 15-e alkalmából. A Hunnia-perben igazságtalanul elítéltek elnöki kegyelméért indított petíciót továbbra is alá lehet írni itt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Budaházy György üzenete március 15-e alkalmából:

Mindenkinek köszönöm az értünk való kiállást, hatalmas erőt és biztatást ad mindannyiunknak. Biztos vagyok benne, hogy ezek a kiállások a sorsunk további alakulásában is fontos szerepet fognak játszani és eddig is azt játszottak.

Remélem, hogy nem kell a jogerős ítélet és a beszámított korábbi szabadságkorlátozásaim szerint számított 2025. június 25-éig fegyházban lennem, nagyon számítok társaimmal együtt a köztársasági elnök asszony mielőbbi kedvező döntésére. Már csak azért is, mert – bár a jogerős ítéletet törvényesnek nem tudom elfogadni – azt legalább kimondta, hogy nem vagyunk terroristák és nem vagyunk veszélyesek a társadalomra. Ennyiben győzött az igazság, abban sajnos nem, hogy az ítéleti tényállásban lévő hazugságokat és azokat megalapozó koholt bizonyítékokat nem gyomlálta ki az Ítélőtábla.

És sajnos ügyünkben a jogszolgáltatás is elbukott, mert a jogerős döntés az eljárás során a különböző hatóságok által elkövetett összes súlyos jogsértésen korrekció nélkül túllépett vagy egyenesen legalizálta azt. Tavaly a március 15-i nemzeti ünnepünket még éppen kint töltöttem, másnap az elsőfokú ítélet után ismét elhurcoltak. Idén sajnos éppen csak itt bent kell megéljem, de remélem, hogy utána végre szabad lehetek végérvényesen a meghurcolt társaimmal együtt. A márciusi 12 pont 11. pontja 175 év után ismét időszerű ügyünk kapcsán és bízom benne ezt a kegyelmi döntéshozók is érzik, s tudják: „A politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.”

Szabadságot a politikai foglyoknak! Éljen a magyar szabadság, éljen a Haza!

Budapest, 2023. március 14.

Budaházy György

“Törvénytelenül lehet csak engem elítélni” – Budaházy az ítélethirdetés után

(szabadsagot.com nyomán Szent Korona Rádió)