Lekapcsoltál az erőműveket a környezetvédelem jegyében, most a lakosságot készítik fel az áramkimaradásokra

A jóléti és fogyasztói társadalom kétségtelenül tarthatatlan, ugyanakkor a “zöld” és liberális kormányok a modern világ pazarlására folyamatosan hibás intézkedésekkel reagálnak. A svédek most ennek ihatják meg a levét.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A jelenlegi és az előző svéd kormányok energiapolitikája miatt fennáll a veszélye annak, hogy a háztartások és a vállalkozások egy ideig áram nélkül maradhatnak az áramhiány miatt, mivel a kereslet télen várhatóan meg fogja haladni a kínálatot. Az áramhiány oka – az Oroszország ellen bevezetett szankciókon túl – hogy a svéd törvényhozók környezetszennyezőnek minősítették az atomerőműveket, ezért leállították azokat és helyettük szélerőműveket építettek. (Halkan jegyezzük csak meg, hogyha nem dilettáns és felelőtlen módon van működtetve egy atomerőmű, akkor az a legtisztább energiaforrások közé tartozik.)  A szélerőművek azonban még most sem képesek stabil áramellátást biztosítani.

Vannak azonban kiváltságos cégek, mint például a Facebook és a Google, amelyek engedélyt kaptak arra, hogy szervercsarnokokat állítsanak fel Svédországban, amelyek mindegyike kedvezményesen, a piaci ár alatt kap villamosenergiát, miközben a háztartások piaci áron kapják az áramat.

A kormány azt is lehetővé tette, hogy a Svédországban szükséges villamosenergiát külföldre exportálják. Az energiapolitikai döntések oda vezettek, hogy az árak az egekbe szöktek. A kormány most az állami média (SVT) segítségével próbálja elfogadtatni a lakossággal, hogy az áramkimaradások gyakori és megszokott események lesznek. Az közmédia tippeket is ad arról, hogy mit tehetnek a svédek.

A televíziós csatorna szerint a beltéri hőmérsékletet érdemes olyan alacsonyra állítani, hogy pulóverben vagy kabátban még megfelelő legyen. De a közmédia azt is javasolja, hogy mindenki zuhanyozzon ritkábban – és azt is hideg vízzel. Sőt, a fogmosás is olyasmi, aminek a csökkentésével áramot takaríthatnának meg az emberek. A szennyes ruhákat se kell annyit mosni, csupán elég kiszellőztetni.

Szakemberek régóta tartanak attól, hogy az európai villamosenergia-ellátás a „zöldenergia” terjedésével elveszítheti stabilitását, mivel az a jellegéből adódóan ingadozó teljesítményű, és egyre nagyobb hatással van az elektromos hálózatra. Egyre többen hívják fel a figyelmet a jóval kiszámíthatóbb szén- és az atomerőművek előnyeire.

Zajlik az emberek érzékenyítése az energiadiktatúra előtt

Jöhet az amerikai függés energiahordozók tekintetében?

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)