Tűzparancs van a határnál: lehet lőni a felfegyverkezett migránsokra

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Még mindig szökésben lehet egy olyan felfegyverkezett migránsbanda, amelyik részt vett a szombat hajnali lövöldözésben, a rendőrség folyamatosan, golyóálló mellényben fésüli át az erdőt, erről az M1 tudósítója beszélt. Arról is beszámolt, hogy a feltételezések szerint

“az afgán és a pakisztáni migránsbanda azért támadt egymásra, mert át akarják venni egymástól azt a területet, amit az embercsempészek uralnak.”

A csendőrség kutyákkal is keresi az erdőben bujkáló migránsokat, de lassan folyik a terep átvizsgálása. A sérülteket közben folyamatosan ellátják, és a szabadkai kórházba szállítják.

Az akció feltételezhetően egész nap eltart majd, közben a helyszínre utazott a szerb belügyminiszter is.

A szabadkai A Pannon RTV információi szerint a migránsok a rendőrökre is tüzet nyitottak. Az erdő és a környék továbbra is le van zárva, és

“tűzparancs van érvényben, amennyiben a migránsok a rendőrökre lőnének, a hatóságok viszonozhatják a tüzet.”

Migránsok lövöldöztek Szabadkán – Egy halott és egy elfogott terrorista

Milánó belvárosa fölött is átvették a hatalmat a migránsok

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)