Bíborost vetettek börtönbe a kommunista Kínában

Kínában a kommunista pártnak nem tetsző elemek likvidálása folyamatosan zajlik. Most egy katolikus bíborost tartóztattak le. Ez Kína valódi arca. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

A hongkongi rendőrség “külföldi erőkkel történt összejátszás gyanújával” szerdán letartóztatta Joseph Zen bíborost, az egyik legrangosabb ázsiai katolikus vezetőt.

A rendőrség beszámolói szerint a bíborost azért vették őrizetbe, mert négy társával együtt olyan “humanitárius alap” működtetésében vett részt, amely a 2019-es, kommunizmusellenes megmozdulásokon letartóztatott tüntetőket segítette.

Az alapot múlt évben ugyan megszüntették, a hongkongi rendőrség azonban tavaly szeptember óta vizsgálja annak működését a nemzetbiztonsági törvény megsértésének gyanújával.

Zen bíboros régóta a a diktatúra ellenlábasaként tevékenykedett mind Hongkongban, mind Kínán belül: nyíltan kritizálta Hszi Csin-ping kínai elnök hatalomgyakorlását, de felszólalt a római katolikus vallásúak üldöztetése és a Peking által 2020-ban Hongkongban bevezetett nemzetbiztonsági törvény ellen is. A új törvény értelmében azokat, akik a terrorizmus, a külföldi erőkkel történő összejátszás, vagy a rendszer ellen irányuló felforgató tevékenység valamelyikével vádolnak, akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.

Zen bíboros letartóztatása miatt azonnal tiltakozott a Vatikán és az Egyesült Államok is.

Az Apple is segíti Kínát a vallások üldözésében

Keresztényüldözések, kínzások Kínában – Ők az új barátai a keresztény Magyarországnak?

Kína betiltja Beethovent és Wagnert vallási okokra hivatkozva

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)