Napi kamuhír: már a kadétképzéből viszik a frontra az oroszok a tiszteket

Az ukrán háborús propagandát teljes mértékben és kritikátlanul átvevő magyarországi médiában is megjelentek a hírek, miszerint az orosz hadsereg akkora veszteségeket szenvedett Ukrajnában, hogy már viszik a kadétképzősöket is a frontra egy gyorstalpaló után. Mi lehet a valóság?!

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nos, nézzük a tényeket: a háborút megelőző napokban a CIA és mindenféle katonai hírszerzési információk azt közölték, hogy az orosz inváziós sereg létszáma 180-220.000 fő. Az ukrán hadsereg békeidős létszáma 200.000 fő (rendvédelmi szervek és tartalékosok nélkül). Mára bebizonyosodott, hogy a morál, a CIA-s háttér, és a nyugati fegyverzet igencsak megnehezítette az oroszok dolgát. Azonos létszámú, jó morálú, jó hírszerzésű, jól felszerelt hadsereggel szemben ennyit tudott elérni az inváziós sereg.

De miért kell kiküldeni a kadétképzősöket a frontra?! Nos, nagyon egyszerű a válasz: Nem kell kiküldeni. Az orosz hadsereg békeidős létszáma 3.454.000 fő (tartalékosokkal együtt). Adat a 2000-es évek elejéről származik, azóta ingadozik a létszám és az átszervezések miatt különböző arányban vannak a szerződésesek, sorállományú és egyéb csapatok. Jelenleg a professzionális, szerződéses állomány egy millió fő. A többi az Orosz Nemzeti Gárda, belbiztonsági szolgálatok és egyebekből tevődik össze, és tegyük hozzá, hogy a ~200.000 fős, Ukrajnát lerohanó sereg sem semmisült meg. Az ukrán propaganda szerint 20-30.000 fős veszteséget szenvedett el. Valószínűleg ennek a felét se. Magyarul: bőven van tartalék az orosz hadseregben, még akkor is, ha csak az egy milliós létszámú állományt nézzük. Ezzel szemben az ukránoknak nincsenek személyi tartalékai már.

Ha igaz is a hír, hogy kadétképzőből viszik ki a tiszteket a frontra, akkor ezt legfeljebb kiképzési, oktatási célból teszik. Nincs rá szüksége az orosz haderőnek.

(Szent Korona Rádió)

Interjú egy katonai elemzővel az oroszok és az ukránok katonai teljesítményéről – Kettévághatják Ukrajnát?!

Videó: Miért robbant ki a háború? Putyin már 5 évvel ezelőtt világosan jelezte a problémákat