Civilek tízezreit ölte volna meg szemrebbenés nélkül az amerikai katonai alakulat

Az USA által lebombázott, katonai területet nem képező Tabqa-gát története emberek tízezreit sodorhatta volna veszélybe, de a jenkik csak legyintenek, mit sem törődve a Közel-Keleti áldozatok számával.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

2017-ben az Egyesült Államok lebombázta az Eufrátesz folyón átívelő Tabqa-gátat annak ellenére, hogy az nem szerepel a lehetséges célpontok listáján. Később tagadták, hogy közük lett volna a hadművelethez, és az Iszlám Államot hibáztatták érte – adta hírül a Liner.hu.

Egy B-52-es bombázó az USA fegyverarzenáljának legnehezebb fegyvereit dobta a gátra, köztük legalább egy BLU-109-es bunkerrombolót, amelyeket megerősített betonépítmények megsemmisítésére terveztek. Ez a bomba a gát tornyának öt emeletén hatolt át, de nem robbant fel.

A gát ugyan nem semmisült meg, de a keletkezett sérülés miatt működőképtelenné vált, és fennállt a túlcsordulás veszélye. A javítás érdekében példátlan fegyverszünet jött létre az Iszlám Állam terrorszervezet, az USA által támogatott helyszíni erők és a szíriai kormány között.

Miután a 16 fős csapat elvégezte a munkát, ugyanaz az egység, amelyik az első támadást is indította, egy dróncsapással megsemmisített egy kisteherautót, amelyben néhány visszatérő munkás is utazott. Egy gépészmérnök, egy technikus és a Szíriai Félhold egy munkatársa vesztette életét.

A Russia Today szerint a beszámolók a Talon Anvilnak tulajdonítják az esetet, amely egy az Iszlám Állam ellen felállított, az amerikai hadsereg Delta Force kommandósaiból álló egység. Stephen J. Townsend tábornok, aki a munkacsoport működését felügyelte, „egy rakás őrült jelentésnek” titulálta az ellenük szóló vallomásokat.

Townsend biztosította az újságírókat, hogy a Tabqa-gát nem koalíciós célpont, és amennyiben katonai célpontra csapnak le egy gát közelében, nem-kráterező lőszert használnak, hogy elkerüljék az építmény szükségtelen károsodását. Hozzátette, ha valami történik a gáttal, abban az Iszlám Állam keze lesz benne.

A Times forrásai szerint a Talon Anvil egy ismert trükköt vetett be, hogy kijátssza a légicsapás-ellenőrző folyamatot; arra hivatkozott, hogy meg kell védenie a szövetséges erőket egy közelgő támadástól. Így indokolt volt a támadás, szemtanúk szerint azonban nem zajlottak harcok a környéken a becsapódás előtt.

A Talon Anvil nem tett jelentést a gát ellen intézett támadásról, az amerikai hadseregnek a B-52-es bombázó naplóinak áttekintésével kellett összeraknia a történteket. A titkos egység tagjai ellen nem indult fegyelmi eljárás.

Nők és gyermekek életébe került a Szíriára mért légicsapás – az USA évekig titkolta

Iszlamofóbiától félve nem engedtek iskolásokat egy ISIS túlélő előadására

(Orientalista – Szent Korona Rádió)