Nálunk a politikusok nem akarnak példát mutatni, utoljára kaphatnak oltást – de hogyan kell helyesen oltani?

Más olvasatban: az intenzíven dolgozók, kórházi ápolók kapják meg először az oltásokat, a politikusok pedig akkor, amikor sorra kerülnek. Más országokban a politikusok viszont magukon kezdik az oltást, hogy ezzel bizonyítsák, ők bíznak a vakcina megbízhatóságában.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra kerül

– közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Blikk azt firtató kérdésére, hogy mikor kapja meg a vakcinát Orbán Viktor.

Áder János államfő sajtóirodájától nem kapott választ a lap.

Azt már korábban lehetett tudni, hogy Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter sem kap kiemelt helyet:

Mivel én nem az intenzív osztályon dolgozom, ezért majd csak akkor kapom meg a vakcinát, ha az én csoportomra kerül a sor. Hamarosan az idősotthonokban dolgozók és az ott élők kerülnek sorra

– mondta korábban a lapnak a tárcavezető.

A Blikk megkérdezte a Fidesz frakcióját is, onnan az a válasz érkezett, hogy  „a Fidesz-frakció tagjait nem illeti meg semmilyen különleges bánásmód, és nem terveztük a képviselők külön oltását. A legfontosabb, hogy először a védekezésben részt vevők és a krónikus betegek kapják meg a vakcinát, azután mindenki más. A politikusoknak a sor végén kell állniuk”

Más országokban a politikusok szándékosan elsőnek oltatják be magukat, demonstrálva az oltóanyagok megbízhatóságát.

Amikor Orbánt rosszul oltják

Bejárta a sajtót a hír, hogy Orbán Viktor influenza elleni védőoltatással látták el… Videót is közzétettek az eseményről. A hírünk vezetőképe is ezt ábrázolja. Azonban a népszerű orvos, Dr. Novák Hunor kritikát fogalmazott meg ezzel kapcsolatosan:

“A videóban több szakmai hibát is láthatunk, amelyek nagyon elterjedtek, még napjainkban is tévesen oktatják sok helyen a fiatal orvosoknak az oltás beadását. Ez nem az adott orvos kritikája, inkább az oktatási rendszeré, ezért beszéljünk róla általánosságban, hogy tanulni tudjunk belőle. Sokszor beszéltem már róla, előadtam konferencián is ezekről, nézzük ismét.

Orbán Viktor valószínűleg azt az oltást kapta, amit a (delta)izomba kell beadni.

Típushiba, hogy ilyenkor a bőrt összecsípik (ezt látjuk a videón),

pedig azt a zsírszövetbe való oltásnál kell csinálni. Izomba adott oltásnál a bőrt szét kell nyomni, húzni, lapítani, hogy biztosan az izomba kerüljön az oltás.

Ha összecsípve adjuk be a bőrredőbe, a tű vége és így az oltás könnyen a zsírszövetbe kerül, a beadott oltás így akár hatástalan is lehet, illetve komolyabb helyi mellékhatás alakulhat ki (viszkető csomó, gyulladás, esetleg zsírszövet elhalás)).

Szintén régi hagyomány a beszúrás után a fecskendő visszaszívása, ami csak a fájdalmat fokozza, mozgó tűvel a vállunkban

Vállizomba adott oltásnál ez helytelen, felesleges, gyakorlatilag nincs esélye, hogy pont egy érben legyen a tű vége, ezért a nemzetközi szakmai irányelvek nem javasolják a visszaszívást.

Szintén rossz gyakorlat az izomba adott injekció lassú beadása:

valójában azt jobb villámgyorsan adni, kisebb fájdalommal jár számos kutatás szerint. A terület pofozgatása, ütögetése felesleges. Modern érzéstelenítő krémek és eszközök segítenek a fájdalom enyhítésében.

Én is így tanultam, ahogy a videóban látható. Mert “így szoktuk”.

De utána olvastam, változtattam, remélem, minél több kolléga fog így tenni a jövőben!”

(Kuruc.info, 24.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Vakcinadilemma: mi köze van az abortusznak az oltásokhoz?