Ghána Afrikába hívja a BLM-aktivistákat

Ghána turisztikai, művészeti és kulturális minisztere Afrikába invitálja azokat a Black Lives Matter és Antifa aktivistákat, akik úgy érzik, nem szívesen látottak a nyugati országokban.

A nyugat-afrikai ország nyilvános meghívást tett közzé azok számára, akik a “fehér felsőbbrendűség” és a vélelmezett rasszizmus ellen tiltakoznak. A ghánai kormány ajánlata minden afrikaira érvényes, akik nem érzik otthon magukat a nyugati államokban.

“Továbbra is tárt karokkal várjuk haza a testvéreinket” – mondta Barbara Oteng-Gyasi miniszter asszony. – “Ghána az otthonotok. Afrika az otthonotok.” “Használjátok ki a lehetőséget, gyertek haza, és építsétek fel új életeteket Ghánában (…) Afrika vár rátok”.

George Floyd esetével kapcsolatban Oteng-Gyasi azt mondta: “a rasszizmus Amerikában egy 400 éve tartó halálos járvány, és az amerikai testvéreink gyógyír iránt sóvárognak”.

Az állítólagosan tomboló rasszizmus ellenére milliók döntenek úgy évente, hogy valamely nyugati országába vándorolnak. Ghána felhívását viszont előremutatónak tartjuk, mely részben egybevág a franciaországi születésű fekete aktivista, Kémi Séba elképzeléseivel, aki haza hívja az afrikai származású embereket.

Kémi Séba

(NeonNettle nyomán SzKR)