A HVIM is elítéli a saját bőrén megtapasztalt YouTube-cenzúrát

A HVIM is elítéli a saját bőrén megtapasztalt YouTube- és Facebook-cenzúrát. Mint ismeretes 2019-ben törölték a Szent Korona Rádió több mint tízéves Youtube-csatornáját, köztük sok vármegyés tartalommal. Persze, addigra már az egész nemzeti oldallal egyetemben, mind az SzKR, mind a HVIM tiltólistán volt a másik óriáscégnél, a Facebookon.

A HVIM közleménye alább:

A HVIM is elítéli a saját bőrén megtapasztalt YouTube-cenzúrát

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által fenntartott Szent Korona Rádió több mint tíz éves YouTube-csatornáját 2019-ben törölte indoklás nélkül a Google. A fellebbezésünkre azóta sem kaptunk érdemi választ. A fiókunkhoz nem tudunk hozzáférni.

A HVIM szolidaritásáról biztosítja pártállástól függetlenül és politikai nézetkülönbségek ellenére az összes virtuális cenzúrát elszenvedő, jobboldali médiafelületet és szervezetet, így a Pesti Srácokat is. Ismét bebizonyosodott, hogy a legüldözöttebb “kisebbség” a világban a “fehér, keresztény, heteroszexuális”, hagyományű, jobboldali (pongyolán megfogalmazva “szélsőjobboldali”, primitíven “náci”) közösség.

A HVIM álláspontja az, hogy a monopol helyzetbe került cégóriások, melyeknek nincs más alternatívája, nem cenzúrázhatnának önkényesen a felületeiken, mert ez olyan, mintha az autópályát fenntartó cég bírságolna a rendőrség helyett, sőt, megakadályozná az autópályára való felhajtást azzal az indokkal, hogy közlekedhetnénk a földutakon is. Mozgalmunk és az egész hazafias oldal a Facebookon is tiltva van évek óta, rengeteg tartalom mellett például a Gyerekkarácsonnyal kapcsolatos tartalmakat is gyűlöletkeltőnek bélyegeztek. Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a Google (YouTube) is beállt az elfogultan, politikai indokkal cenzúrázók sorába.

Követeljük, hogy csak azokat a tartalmakat tekintsék gyűlöletkeltőnek és gyűlöletbeszédnek, amiről a magyar bíróság is kimondta, hogy annak tekinthető! A HVIM egy törvényesen bejegyzett civil szervezet, ám az akcióvideóinkat rendre törli a YouTube, annak ellenére, hogy azok semmiféle törvénybe nem ütköznek.

Követeljük továbbá, hogy Magyarország Kormánya védje meg a Magyarországon bejegyzett, törvényesen működő civil szervezeteket és sajtóorgánumokat a külföldi tulajdonú médiaóriások diszkriminálásától!

Székesfehérvár, 2020.02.20.
HVIM vezetőség

(64 – Szent Korona Rádió)