Folytatódik a lengyel katolikus ifjú üldöztetése Lengyelországban

Egy LMBTQ-párti csoport Jakub Baryła pártfogói felügyeletét akarja elérni azután, hogy augusztusban egymagában, feszülettel a kezében állította meg a deviánsok Płockban megrendezett menetét.

Az idei év augusztusában a 15 éves lengyel Jakub Baryła egy csapásra híressé vált a közösségi médiában, miután kamerák kereszttüzében, egymagában, egy rózsafüzérrel körbetekert feszülettel a kezében megállította a homoszexuálisok Płockban megrendezett menetét. Mivel nem volt hajlandó a távozásra, rendőrök vitték odébb, hogy a menet folytatódhasson.

Sokan csodálják a fiatalember bátorságát, és néhányan hősnek tekintik, de a politikai korrektség diktatúrájának kiszolgálói megkezdték az üldözését. A youtube-ra november 22-én felkerült, de azóta már eltávolított videójában Baryła bejelentette, hogy egy NGO, a varsói Rasszista és Xenofób Tevékenységet Figyelő Központ (!) komoly lobbitevékenységet fejt ki, hogy a bíróság pártfogót jelöljön ki mellé, aki megfigyelné a viselkedését. A Központ fellebbezett a bíróság azon döntése ellen, miszerint megszakítanák a pártfogó kijelölésének procedúráját.

Baryła további részleteket is elárult a wPolityce nevű konzervatív híroldalnak. Ezek szerint a rendőrség bűncselekmény hiányában nem indított eljárást a fiatalember ellen, és hasonló megfontolások miatt ugyanígy döntött a kerületi ügyészi hivatal is. A döntés nem végleges, mivel a Rasszista és Xenofób Tevékenységet Figyelő Központ fellebbezést nyújtott be. Baryła azóta törölt videójában az NGO-t Marxista és „Katolikus-ellenes Gondolatokat Propagáló Központ” néven nevezte.

A szülőket december 11-re idézte be a bíróság kihallgatásra. „Az állítólagos érdekeimet egy pártfogó fogja képviselni – mondta – így okom van azt hinni, hogy a dolog inkább a szüleim elleni vád indításáról, mint bárminek a védelméről fog szólni.”

Amikor Baryła megállította a homokosok menetét, a Központ azzal vádolta a szülőket, hogy erre a fiút hosszú ideje „képezték”. Az NGO a fiút szélsőjobboldali szülők eszközének nevezte, kijelentve, hogy „a felelőtlen szülők 15 éves gyermekük életét és egészségét kockáztatták azzal, hogy a zavargásban való részvételre biztatták.” A fiú bevallása szerint viszont szülei inkább balos nézeteket vallanak. Hozzátette, „15 éves vagyok, de megértem a körülöttem lévő valóságot, és képes vagyok tudatos döntések meghozatalára.”

Baryła akciója előtt néhány nappal Marek Jędraszewski krakkói érsek homíliájában erősen elítélte az LMBTQ törekvéseket. Mindkét lengyelországi esemény a katolikus egyházon belül folyó viták fókuszába került. Jędraszewski érsek augusztus 1-jei beszédében kifejtette, hogy Lengyelországot „az LMBTQ aktivizmus ’szivárványos pestise’ ostromolja”, amit a „vörös pestis”-hez hasonlított. Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a nemzetköz támogatások zápora közepette szolidaritásáról és támogatásáról biztosította a lengyel püspöki kart.

 

(Church Militant nyomán λ – Trón és Oltár – Szent Korona Rádió