Leégett egy migráns szállás – helyiek akadályozták a tűzoltást

Bautzenben vasárnap hajnalban kigyulladt egy menekültszállás. A helyszínen egy 20-30 fős csoport gyűlt össze, hogy végignézzék a hotelből migráns szállássá alakított épület leégését. Az összegyűlt csoport tagjai azt mondták: “örülnek a tűznek”.

 

A szászországi Bautzenben vasárnap hajnalban kigyulladt egy menekültszállás. A tűzoltók eloltották a tüzet, megakadályozták, hogy átterjedjenek a lángok a szomszédos épületekre. Lakóházak és szupermarketek is vannak a közelben. Mintegy 70 tűzoltó vett részt az oltásban.

A tűzoltók azonban nem végezhették zavartalanul a munkájukat, mert a helyszínen egy 20-30 fős csoport gyűlt össze, hogy végignézzék a hotelből migráns szállássá alakított épület leégését. Az összegyűlt csoport tagjai az mondták: “örülnek a tűznek”. Egy 19 és egy 20 éves férfi akadályozta a tűzoltást is, ezért őket őrizetbe vették.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért gyulladt ki az épület, melyben 300 bevándorló tanyázott. A Die Welt német lap értesülései szerint műszaki hiba miatt kapott lángra a migráns szállás. Az ügyet a tartományi rendőrség szélsőséges indíttatású bűncselekményekkel foglalkozó munkacsoportja is vizsgálja.

 

(Idegen áradat – SZKR)