Joe Rowan emlékkoncert

Mivel Magyarországon viszonylag kevesen vannak azzal tisztában, hogy ki volt Joe Rowan, így alább egy rövid összefoglaló olvasható “Hammer Joe” tragikus halála kapcsán.

“Hammer” Joe Rowan (1972 – 1994)

“1994 október elsején, szombat hajnalban, körülbelül 02:15-kor Joe belépett egy boltba útban egy találkozóra, az Ian Stuart emlékkoncert után, amely csak fél órája ért véget. A boltban vita tört ki a skinheadek és három fekete között, akik ezután sértetlenül hagyták el a helyiséget. Percekkel később az egyik fekete visszatért a boltba egy fegyverrel, amit valószínű az autóból vett elő, és elkezdett lövöldözni a skinhadekrekre. A kialakult lövöldözésben és káoszban Joe-t egy találat érte és a golyó áthaladt a testének baloldalán, szinte azonnal meghalt. A rendőrség letartóztatta a fegyveres gyanúsítottat, a 19 éves Naseer Ghani-t, akit több skinhead is azonosított. A Racine-i megyei körzeti ügyész, Robert Flancher ezeket mondta: “Minden kétséget kizáróan meg vagyunk győződve arról, hogy Mr. Ghani lövöldözött.” A szemtanúk vallomása és a helyszínen tett részletes személyleírások ellenére Ghani-t október 4-én, kedden elengedték az őrizetből, anélkül hogy hivatalosan vádat emeltek volna ellene. Ghani védőügyvédje, egy Racine-i ügyvéd, bizonyos Mark Richards azzal érvelt, hogy védence letartóztatása “Fehér felsőbbrendűséget hirdető szemtanúk állításain alapul, akik kiszúrták az első fekete embert akit megláttak.”
11903856_495233270641321_7587947453443306371_nA Hungarian Hammerskins szervezésében idén is megrendezésre kerül a Joe Rowan emlékkoncert.
Ezúttal a szokásoktól eltérően két ballada/akusztikus formáció lép majd színpadra, mellyel célunk egyfajta bajtársiasabb, barátibb légkör kialakítása.

Helyszín: Stingers Pub 1037-Budapest, Bécsi út 310.

Fellépnek:
-Dixie Freedom Fighters (Geri-VSZ és Ducó-Oi-kor)
-Barney (Németország)

Támogatás: 1.500,- Ft

(HHS nyomán)