Védje otthonát riasztórendszerrel – A távfelügyelet előnyeiről

A közbiztonságból fakadóan, valamint a rohanó életmódnak köszönhetően az emberek ma már nem figyelnek kellőképpen egymásra, és ez a vagyontárgyak védelménél sincs másként. Elmondhatjuk, hogy egy önmagában kiépített lakásriasztó rendszer önmagában még nem elegendő megoldás személyünk, családtagjaink, és ingóságaink megóvása érdekében, ezért a távfelügyeleti szolgáltatás is erősen ajánlott.

Ma már, ha megszólal egy riasztó kültéri szirénája, legfeljebb egy-két ember konstatálja, hogy már megint ez történik, de vajon hány embernek jut eszébe, hogy egy valós betörés zajlik éppen, vagy próbál bárminemű segítséget nyújtani a tulajdonosnak, mivel vagy közömbössé váltak, vagy egyszerűen csak félnek a lehetséges következményektől.

Annak érdekében, hogy a kiépített lakásriasztó teljes biztonságot tudjon nyújtani az ilyen esetekben, elengedhetetlen feltétel a távfelügyeleti szolgáltatás megléte. Itt nincsenek területi határok, hiszen a felügyeleti központ képes az ország bármely pontjáról érkező jelzések fogadására, mely lehetővé teszi a rendszerek 24 órás távoli megfigyelését és ellenőrzését. A fogadott jelzések alapján megteszik a szükséges intézkedéseket, mint például a megadott személyek értesítése és tájékoztatása, illetve kivonulószolgálat igénybevétele esetén a járőr helyszínre küldése, rövid időn belül.

A távfelügyelettel ellátott rendszerek egyik nagy előnye, hogy jelzés esetén mindig történik intézkedés, vagyis nem fordulhat elő, hogy egy sziréna megszólalását ne vegyék figyelembe.

További nagy előny, hogy nem csak riasztás esetén figyelik a rendszert. A központban lévő ügyeletes diszpécser műszaki meghibásodással, vagy áramkimaradással kapcsolatban ugyanúgy értesíti az ingatlan tulajdonosát, vagy az általa megbízott személyeket.

A szolgáltatást nem csak családi házak és magán ingatlanok esetében lehet igénybe venni, mindez cégek, irodák, üzletek, telephelyek, vagy akár nyaralók számára is elérhető.

A piacon számos országos, vagy térségi hatáskörű biztonságtechnikai céggel találkozhatunk. Rajtunk múlik, hogy megtesszük-e az első lépést.

(Riasztók.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)