Börtön járna Erdély autonómiájának követeléséért Romániában

Börtönnel büntetné egy PSD-s képviselő az autonómia követelését. Mert az szerinte az alkotmányos rend felforgatására és „a román állam lényege” ellen irányul.

Szabadságvesztéssel büntetné egy szociáldemokrata párti (PSD) képviselő az autonómiatörekvéseket.

A kormány fő erejét adó PSD színeiben képviselői mandátumot nyert  Tudor Ciuhodaru által benyújtott törvénytervezet elvileg arról szól, hogy fél évtől 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatnák azt, aki az alkotmányos rend megváltoztatására törekszik, vagy megnehezíti, esetleg megakadályozza az állam hatalmának gyakorlását.

Ha esetleg valakinek nem lenne egyértelmű, mit céloz a büntető törvénykönyvhöz benyújtott módosítás, Ciuhodaru képbe helyez mindenkit. Az indoklásban rámutat, mivel a székely szabadság napján Marosvásárhelyen autonómiát követelnek, valamint Tőkés László és Sógor Csaba európai parlamenti képviselők viselt dolgai miatt kell módosítani a Btk.-t.

„Romániában a szabadság, a demokrácia, a szabad helyváltoztatás joga és a szólásszabadság nem mehet el addig, hogy szélsőséges, szeparatista és revizionista alapon a román állam lényegét támadja” – vélekedik  Ciuhodaru.

Mint ismeretes, az RMDSZ parlamenti támogatásról szóló megállapodást kötött  Ciuhodaru pártjával.

(Székelyföld nem Románia – Szent Korona Rádió)