Hadak Útján Túrasorozat a HVIM-el – 2017

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy méltó módon tisztelegjenek történelmünk azon alakjai előtt, akiket a politikailag korrekt történetírás bemocskolt, vagy megpróbáltak indexre tenni. 2017-ben hét emléktúrát szerveznek Kárpát-medence szerte, ezen küldetésük keretében.
A Mozgalom 2001-es megalakulása óta számtalan olyan kérdéskörhöz nyúlt hozzá, melyek a feledés homályába vesztek volna, vagy hazugságokkal mocskolták be önfeláldozó férfiak neveit. 2017 is abban a szellemben fog telni, hogy küldetésüket folytatva, sőt továbbfejlesztve adják meg azt a közismertséget, és tiszteletet hős elődeinknek, amit megérdemelnek. A katonai hagyományőrzés számos formáját művelik a vármegyések szervezeti keretek közt, de amivel a legnagyobb sikert érték el, azok az emléktúráik. Az idei évben hét olyan túrát fognak szervezni, melyek a témához kapcsolódnak. Hat régi túrájuk mellett idén első alkalommal szervezik meg a Mecseki Láthatatlanok Emléktúrát, ami szintén a hiánypótló kategóriába tartozik, hiszen megdöbbentően keveset lehet hallani azokról a baranyai férfiakról, akik az 1956-os szabadságharc leverése után bevették magukat a Mecsekbe, és tovább folytatták a harcot a szovjet megszállókkal szemben.


Kövesd figyelemmel tevékenységüket a Facebookon is.


Legbátrabb Város Emléktúra – Január 29. – Nógrád megye (További részletek és regisztráció a hivatkozásra kattintva.)
Túra a Szent Korona őrzésének helyszínén – Március 25. – Vas megye
vitéz Sebő Ödön Emléktúra – Május 13.-14. – Székelyföld, Gyimesbükk
Rongyos Gárda Emléktúra – Szeptember 9. – Győr-Moson-Sopron megye
Attila Védvonal Emléktúra – Szeptember 23. – Pest megye
vitéz Vastagh György Emléktúra – Október 8. – Csongrád megye
Mecseki Láthatatlanok Emléktúra – November 11. – Baranya megye

Azon személyek, akik emléklappal tudják igazolni, hogy mind a hét emléktúrán jelen voltak “Hadak Útján Emlékérmet” vehetnek át a Mecseki Láthatatlanok Emléktúra sikeres teljesítése után.

Lépjünk együtt a hősök nyomába!

(Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom – Mi Magunk – SZKR)