A Wing Chun Kung-Furól II. rész

A magyarországi kung-fuval folytatjuk sorozatunkat, pontosabban Sifu Bagoly Tibor életrajzával, és egy-két technika bemutatásával.

Sifu Bagoly Tibor életrajza, amiben így ír magáról:
Bagoly Tibor 1969-ben születtem. Berettyóújfaluban. 1981-ben kezdtem el foglalkozni a sporttal, illetve a harcművészetekkel. Boksz, súlyemelés, Taek Kwon Do, Shotokan – ezek jöttek sorban, de valami mást kerestem. 1984-ben, mint akkortájt sokan a Bruce Lee filmek hatására kezdtem el keresni a Wing Chun stílust. Ekkor csatlakoztam a Cserpák Gyula mester által vezetett Berettyóújfalui Wing Chun iskolához, amely 1987-ig működött. Később több Wing Chun, Wing Tsun iskolában tanultam tovább egészen a mester fokozatot megszerezve azokban.

BagolyTiborBagolyTibor2 (clicks: 33)

2007-ben találkozhattam személyesen először Leung Kwok Wah nagymesterrel, aki a Hong Kongi nyílt kung-fu bajnokság győztese, Hong Kong örökös bajnoka az év küzdője és számos más harcművészetei ág tiszteletbeli tagja. Tanítványai sorra nyerik a tartományi bajnokságokat. Ő az elnöke, örököse és vezető nagymestere a Wah Ngai Wing Chun Cultur Association-nak. Sikerült vele felvennem a kapcsolatot és később személyes tanítványává fogadott, így a 4. mesterfokozatomat is tőle kaptam. Ami azért is különleges, mivel Hong Kong-on, Japánon és Magyarországon kívül sehol másutt a világon senki sem rendelkezik ennek az oktatási jogával. Megbízására megalakult a Hungarian Wing Tsun Cultur Association, ami szigorúan Hong Kong-i felügyelet alatt működik.

Különböző támadások védése:

https://www.facebook.com/tibor.bagoly/videos/1264391780240631/
https://www.facebook.com/tibor.bagoly/videos/1264389106907565/
https://www.facebook.com/tibor.bagoly/videos/1264389106907565/

(A harc művészete – Szent Korona Rádió)