Egy debreceni szurkolót zártak börtönbe Franciaországban

Mint ismeretes, a Marseille-ben megrendezett Magyarország-Izland Európa-bajnoki csoportmeccs alatt a stadionban kitört balhé kapcsán öt magyar szurkolót vettek őrizetbe a francia hatóságok. Négyen megúszták pénzbüntetéssel, egyiküket viszont hivatalos személy elleni erőszak miatt hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek.

A dehir.hu cikke szerint egy „Gergő” nevű debreceni drukker az elítélt, erről az “Ultras Debrecen 1994” Facebook-oldalon megjelent és gyűjtést szervező közlemény is árulkodik:

A portál úgy tudja, hogy a drukker 26 éves, főiskolát végzett. A lap beszélt egy szurkolóval, aki Gergővel utazott Franciaországba a mérkőzésre és együtt is voltak a meccsen. Mint elmondta, ők és még legalább 150 szurkoló a drágább jegyüket beáldozva át akartak menni a kapu mögé a magyar táborba, hogy együtt szurkolhassanak honfitársaikkal. Egy kerítésnél próbálkoztak, ahol rendészek azzal hitegették őket, hogy 5-10 perc múlva átmehetnek. Miután azonban mégsem nyitották meg a kerítést, sokan megelégedve a helyzetet, elkezdtek átmászni azon. A drukker állítása szerint a rendészek ekkor rájuk támadtak, vipera is volt náluk. A balhét követően Gergőék visszamentek a helyükre.

A mérkőzés lefújása után egy órával azonban a rendőrök kiemelték a tömegből, és bevitték a rendőrségre, majd megvádolták hivatalos személy elleni erőszakkal. A tárgyaláson ott volt egy rendész, aki rámutatott a debreceni drukkerre, azzal, hogy ő ütötte meg ököllel. A bíró az eljárás során videofelvételeket nem vett figyelembe, de nem is készült olyan, amelyen a magyar szurkoló és a rendész ütőtávolságban lett volna.

A debreceni drukker végig tagadta, hogy megütötte volna a rendészt, mégis elítélték. Az ítélet ellen fellebbezett, de augusztusban ítélkezési szünet van a francia bíróságokon, így szeptemberig biztosan nem születik döntés az ügyében, s addig börtönben marad – írja a dehir.hu.

(Csakfoci.hu – Hunmob -Underground, SZKR)