Kima Norbival beszélgettünk a Palmetta mérgezésről

Nemrég sor került az I. Palmetta táborra, mely nem kevés örömöt okozott azoknak, akik ellátogattak az eseményre. Kima Norbert zenekarvezetőt és főszervezőt kérdeztük a rendezvény utáni tapasztalatairól.

Csíkdelnei István/Szent Korona Rádió – Múlt hétvégén lezajlott az I. Palmetta tábor és Családi Napok. Szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz. Ebben az esetben igaz volt a mondás?

Kima Norbert/Palmetta – Igaz is, meg nem is! A rendezvény nagyon jól sikerült és minden program zökkenőmentesen zajlott le minden csúszás nélkül mind a két napon és nem utolsó sorban nagy sikerrel. Ami még nagy örömünkre szolgált, hogy sokan látogattak el rendezvényünkre több száz kilométerről. Voltak vendégeink Vácról, Szobról, Sopronból, Budapestről, Mezőkövesdről, Debrecenből, Jászfényszaruról, Hódmezővásárhelyről és természetesen a környékbeli településekről egyaránt. Ez már egy nagyon biztató jel a rendezvény jövőjét tekintve!

hangulat (clicks: 26)

Amit még mindenképp kiemelnék az az, hogy idén januárban megalapítottuk a Palmetta a Magyar Népi Kultúráért Egyesületünket és többek között már az I. Palmetta Tábor és Családi Napokat is az egyesület szervezésében hívtuk életre. Az egyesületünkbe pártoló tagként lehet jelentkezni, aki szeretné missziónkat tevőlegesen is segíteni.

Csíkdelnei István/SZKR – Táborként és családi napokként hirdettétek az eseményt. Mennyire sikerült egész családokat megszólítani?

Kima Norbert – Sikerült egész családokat megszólaltatni, sőt zömmel egész családok látogattak ki rendezvényünkre. Az esti koncerteknél volt érezhető egy kis váltás a vendégeink terén nyilvánvalóan a gyerekek kimerültsége miatt este inkább a fiatalabb réteg és a független párok voltak jelen, de azért nagyobb gyerekek már nem hagyták ki a koncerteket sem.

gyerekkoncert (clicks: 18)

gyerekek (clicks: 30)

 Csíkdelnei István/SZKR – Az elmúlt években rengeteg olyan többnapos nyári rendezvény jelent meg Kárpát-medence szerte, melyeket kifejezetten a hazafias közeg számára szerveznek. Ilyen kínálat mellett nyilván megoszlik a kereslet. Ez érezhető volt nálatok is?

Kima Norbert/Palmetta – Ennek nagyon örülünk, hogy egyre több, az értéket képviselő és adó rendezvény indult el az elmúlt időkben és végre nem csak az instant életérzést hirdető rendezvények szaporodnak. A mi régiónkban nincs hasonló rendezvény, ezért is éreztük eljöttnek az idejét, hogy életre hívjunk egy értéket adó és képviselő programot. Az első rendezvény az mindig első rendezvény. Úgy gondolom, hogy évről évre egyre népszerűbb lesz és egy pár év múlva bármi kinőhet belőle, ha megfelelő alázattal és energiát, munkát, pénzt nem kímélve folytatjuk tovább. Nagy szükség van erre a rendezvényre, ezt már most is éreztük!

 Csíkdelnei István/SZKR – A programokat végigolvasva látszik, hogy egyszerűen nem tudtak unatkozni azok, akik ellátogattak a rendezvényre. A napközbeni programok közül mi volt a legnépszerűbb?

Kima Norbert/Palmetta – Jól láttad! Sőt már meg is kaptuk az első nap után azt a pozitív kritikát, hogy egy kicsit lehetne szellősebb a program, mert akit minden érdekel, az nem tud még jóformán egy kis energiapótló ételt, italt sem magához venni, mert olyan szoros volt a tempó. Ez még akkor is a jobbik eset, ha ezt mondják, mintha unatkoztak volna. Nem tudnék olyan napközbeni programot kiemelni, ami a legsikeresebb volt, mert igazság szerint mind az volt.

13626494_1212771565419729_4589348068221647663_n (clicks: 15)

norbi (clicks: 4)

Csíkdelnei István/SZKR – És a koncerteknél a házigazda vitte a prímet? 🙂

Kima Norbert/Palmetta – A koncertek is nagyon jól sikerültek mind a mi részünkről, mind a vendég produkcióktól egyaránt. Itt sem tudnék és nem is akarok különbséget tenni a Palmetta koncertjei vagy más produkciók sikere között. Az biztos, hogy minden formációban láthatta kedves közönségünk a Palmettát és még sem kaptak Palmetta „ mérgezést”, ahogy azt az egyik helyi újság kérdezte tőlünk még a rendezvény előtt egy interjúban.

koncert (clicks: 17)
koncert2 (clicks: 29)

Csíkdelnei István/SZKR – Mik a tervek a jövőre nézve a tábor kapcsán?

Kima Norbert/Palmetta – Mindenképpen szeretnénk folytatni a jövőben is és bízunk benne, hogy egy pár év alatt egy szikla szilárd, meghatározó rendezvénnyé tud megerősödni.

Csíkdelnei István/SZKR – Tavaly jelent meg a Kis kece lányom…, de úgy tudom, hogy már lázas munkában vagytok egy új kiadvány kapcsán. Mit lehet tudni ezzel kapcsolatban?

Kima Norbert/Palmetta – Igen, tavaly december 7-én jelent meg a Hammerworld kiadó Hadak Útja részlegének gondozásában a Palmetta 4. sorlemeze, ami ismét Népi Metál hangszerelésben látott napvilágot. Annyit még fontos kiemelnem, hogy nagy kereslet mutatkozik ismét erre a lemezünkre is, aminek nagyon örülünk és itt is megragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkinek, aki támogatja zenekarunk munkáját és új lemezek megszületését azzal, hogy eredeti hanghordozót vásárol. Zenekarunk júliusban vonul be a szolnoki Denevér Hangstúdióba, hogy rögzítsük 5. sorlemezünket, ami főként most a legfiatalabb rajongóinknak fog szólni, mert az idén ősszel egy gyermek lemezzel jelentkezünk. Illetve az őszi gyermek lemez mellett újrakiadásban megjelenik a zenekar első lemeze a 2009- ben hatalmas sikert aratott, több ezer példányszámban fogyó Hagyomány című lemezünk. Teljesen megújult hangzással újrakeverve exkluzív digipack csomagolásban és bónuszként a zenekar 2008. megjelent 3 számos maxi lemezének dalaival, mikor még a Palmetta trió zenekar volt, melyen az első énekesnőnk, Majorosi Tímea énekelt. Ebből a maxi lemezünkből eredetiben mindössze 200 db jelent meg ezért is gondoltuk úgy, hogy megmutassuk a nagyközönségnek a Palmetta első szárnypróbálgatásának hangzóanyagát is a korai évekből.

stúdió (clicks: 25)

Csíkdelnei István/SZKR – Hol találkozhatunk még veletek a nyáron?

Kima Norbert/Palmetta – Nekünk a nyár mindig elég sűrű szokott lenni koncertileg. Mivel a nyár közepén járunk számtalan helyen láthat még bennünket, aki szeretne. Mindig azt mondom, hogy látogassátok felületeinket, mert szinte naponta frissítjük és ott minden egyebek mellett az aktuális koncert programot is megtalálja mindenki!

Köszönjük az interjút!

A zenekar web oldala a hivatkozásra kattintva érhető el, a Facebook oldal pedig ide kattintva.

(Csíkdelnei István – Underground – SZKR)