True Style Magazin: Katori Shinto Ryu és Aunkai

A 2016-os év 2. True Style Magazine epizódját ajánljuk a rovatunkban, amelyben a címben meghatározott stílusok kerülnek bemutatásra. Ezekben a harcművészet ősi és modern formái keverednek, hogy segítségükkel helyes testi és szellemi fejlődés alakuljon ki. Az utazáson Somogyvári Szabolcs- a Keiko Akadémia vezető oktatója – kalauzol el titeket a Katori Shinto Ryu és az Aunkai világába.

A True Style Magazinról és a stílusról:

Újra együtt a csapat

A True Style Magazine készítése a folyamatos fejlődésről szól – akárcsak a harcművészetek. Idén év elején azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy javítunk a színvonalon aminek érdekében új felszereléseket szereztünk és szerzünk be, valamint újabb és újabb utómunka megoldásokat ismerünk meg és kezdünk el alkalmazni. Ez az út tele van akadályokkal, amelyeken sokszor nehéz átkelni. A mostani akadály is ilyen volt, hiszen újabb lépcsőt másztunk meg, ami úgy vélem látható az elkészült munkában. Külön öröm számomra, hogy újra az eredeti “triumvirátus” azaz Kelemen Péter, Krámli Andris és jómagam dolgoztunk együtt és ez kicsit visszavitt minket a kezdeti “trúsztájlos” időkbe.

Személyes benyomások

A forgatás során csak az Aunkai edzésre álltam be. Könnyen álltam kötélnek mivel kívülről nem tűnt nehéznek amit csinálnak. Belülről viszont nagyon más volt a helyzet. Eleve “darabokban” érkeztem meg, mivel éppen egy érdekes manuálterápia közepén voltam és nagyon meglepődtem amikor már a bemelegítésben találkoztam olyan, látszólag könnyed és játékos gyakorlatokkal, amelyeket egyáltalán nem vagy csak minimális hatékonysággal bírtam végrehajtani. A kellemes, jó kedélyű gyakorlás felszíne alatt mindenki komoly kutató munkát folytatott, dolgozott magán. A páros gyakorlatoknál kezdtem el lassan felfogni, hogy itt nem a technikákon, hanem a mögöttük rejlő alapelveken lesz a hangsúly. Az erő kivetítésén és annak befogadásán. Nagyon aggódtam, hogy ezt hogyan fogjuk tudni visszaadni a filmen, de remélem sikerült valamelyest.

Hogyan kerülhet be valaki a műsorba?

Nem tudunk mindenhol ott lenni, pedig nagyon szeretnénk. Mivel az erőforrásaink igencsak szűkösek, ezért a havi egy epizód az, amit tartani tudunk.  A célunk az, hogy minél szélesebb skáláját mutassuk meg a harcművészeteknek, ezért ha ismertek olyan mestert, csoportot, akiről érdemes lenne készíteni egy portréfilmet, akkor vegyétek fel velem a kapcsolatot, és ha megoldható, akkor készítünk vele/velük egy epizódot. Idén már néhány hónapra előre megvannak a terveink, de azért akad még lehetőség bőven!

Povázsai Laci

Email: [email protected]

(TrueStyleMagazin – Szent Korona Rádió)