Kiskunhalas – a TV miatt verekedtek össze a migránsok

Rendőrök és fegyveres biztonsági őrök állították helyre a rendet a kiskunhalasi menekültügyi őrzött befogadó központban, ahol a televízió használatán verekedett össze a szállás külföldi lakóinak egy csoportja – tudatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

 

Árvai Edina tájékoztatása szerint a rendbontás még szombat este történt, amikor körülbelül harminc menekültügyi őrizetes között dulakodássá fajuló vita alakult ki a televízió használata miatt.

A helyszínen tartózkodó rendőrök és a fegyveres biztonsági őrök szétválasztották a külföldieket, megnyugtatták és visszakísérték őket az elhelyezési körletükbe. Az összetűzés során anyagi kár nem keletkezett, a szálláson dolgozóknak egy migráns orvosi ellátásáról kellett gondoskodniuk – tette hozzá a szóvivő.

migr2 (clicks: 1)

A gyors és szakszerű beavatkozást követően a létesítmény rendje helyreállt. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportos garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. Jelenleg is tart a történtek körülményeinek tisztázása.

(Alfahír – Idegen Áradat – SZKR)