Francia hazafiak zárták le Calais hídjait (+videó)

Szombaton 14 jobboldali elkötelezettségű fiatalt állítottak elő a kritikus migránshelyzetről hírhedtté vált Calais városában. Az aktivisták a Britanniába való átjutásra várakozó több ezer illegális bevándorló jelenléte ellen tüntettek a településen.

 

Az Identitás Mozgalom/Szövetség kb. 80 tagja gyűlt össze egy nem engedélyezett tüntetésre, ezért a rendőrség feloszlatta őket. A fiatalok rövid ideig elfoglalták a város két hídját, gumiégetéssel és „No Way” (nincs átjárás), illetve „Go Home” (menj haza) feliratú transzparensekkel hívták fel a figyelmet Európa megszállására. A felvételek szerint a rendőrökkel körülvett tüntetők csoportokban ülnek a földön és a téridegen elemeknek szóló feliratokat tartják maguk elé.

 

Az egyik híd elfoglalása
(clicks: 26) Az egyik híd elfoglalása

 

A tüntető csoport közleménye szerint a megmozdulás célja az volt, hogy ellenőrzés alá vonja Calais három hídját, amelyen keresztül a migránsok megközelíthetik a várost a szomszédos, dzsungelnek is nevezett sátortáborból.

Az RT videója a szombati eseményekről:

„A rendőri erők, az autósok, a kamionsofőrök elleni támadások, a városi zavargások, a szociális és gazdasági háló teljes szétesése, ilyenné váltak a mártírváros hétköznapjai, szörnyű romlással az elmúlt hetekben” – írta le a nyilvánvaló igazságot az Identitás Szövetség.

Velük ellentétben a liberális média szerint a közelmúltban a kontinensfoglalók elleni támadások szaporodtak el. Február eleje óta 12 helyi lakost vett őrizetbe a rendőrség, amiért állítólag megtámadták a betolakodókat.

Az egyik híd elfoglalása (clicks: 27)

Az említett szervezet egy Európa – szerte növekvő ifjúsági mozgalom, melynek célja az európai népek identitásának és etnikai alapon való önszerveződésének védelme.

(Kuruc.info – SZKR – Idegen Áradat)