Wass Albert szellemiségéről és a vármegyés bátorságról Kapuváron

2016.01.09-én Kapuváron, Wass Albert szobránál megemlékezést tartott a költő és író születésének 108. évfordulóján a soproni HVIM, a Wass Albert Szövetség és a kapuvári Jobbik.

A Himnusz eléneklése után, Szabó  Róbert a Wass Albert Szövetség vezetője méltatta az erdélyi író-költőt és bírálta a magyarországi kormányt, mivel nem meri felvállalni Wass Albert írásait és személyét.

Vármegyés bajtársunk felesége, Böcskei  Rita szavalta el Wass Albert: A gyökér megmarad című versét.

A soproni HVIM vezetője Horváth Gábor a mai eseményeket kapcsolta össze Wass Albert korával.

Beszámolt  székely vármegyés  bajtársaink  Wass  Alberthez köthető tevékenységéről: Kézdivásárhelyen  aláírásgyűjtést szerveztek, hogy a városban költő nevét viselje egy utca. Beszámolt  arról , hogy az üldöztetések ma is folytatódnak, két bajtársunkat letartóztatták  terrorizmus előkészületének gyanújával. A házkutatások során Beke Istvánnál petárdákat és szilveszteri tűzijátékokat foglaltak le. Szőcs Zoltánnál Wass Albert könyveket és nemzeti jelképeket. Ebből   azt a következtetést vonta le, hogy Wass Albert  szellemisége, ha párosul a vármegyés bátorsággal, igazságérzettel  és a nemzet szeretetével, akkor a román hatalom mindent elkövet megfélemlítésére De tudjuk, hogy a székelyeket megtörni nem lehet, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a végsőkig kitart mellettük.

A megemlékezés végén elénekeltük a Szózatot és a Székely himnuszt.

(Mi Magunk – Szent Korona Rádió)