HVIM közlemény: Migration Aid aktivista rágalmazza Mozgalmunkat

Zsohár Zsuzsanna valótlanul állította egy interjúban, hogy a HVIM tagjainak bármi köze lett volna embercsempészethez. A szervezet Vezetősége közleményt adott ki a témában.
Migration Aid aktivista rágalmazza a HVIM-et
 
A Soros Alapítvány magyarországi lerakataként működő Migration Aid szóvivőjével készült 24.hu interjúban Zsohár Zsuzsanna valótlanul állította, hogy “vármegyések az elsők közt buktak meg embercsempészet során”. Mozgalmunk valóban az elsők közt volt számos olyan kérdés megválaszolása kapcsán, melyek az illegális bevándorlást érintették, a teljesség igénye nélkül:
 
– Elsők közt hívtuk fel a figyelmet az egész Kontinenst veszélyeztető problémára.
 
– Balassagyarmati tagszervezetünk az elsők közt kongatta meg a vészharangot, a városokba telepített menekültszállók kapcsán.
 
– Mozgalmunk alapítója, Ásotthalom polgármestere Toroczkai László az országban elsőként javasolta, hogy kerítéssel kell lezárni déli határunkat.
 
– Budapesti tagjaink az elsők közt hívták fel a figyelmet arra, hogy a “tranzit zónák” kaotikus állapotokat fognak okozni. Tettük mindezt a helyszínről, az illetékes hatóságok bevonásával.
 
– Az elsők közt szerveztünk több ezer fős tüntetést Budapesten.
 
– Az elsők közt vettünk részt önkéntesként a határvédelemben, ahol a jelzőrendszer részeként segítettük a hatóságok munkáját.
 
– A déli határon az elsők közt tettünk feljelentést osztrák liberális aktivisták ellen, akik embercsempész-gyanús tevékenységet folytattak.
 
Egyetlen HVIM tag ellen sem indult eljárás, sőt még a gyanú sem merült fel senkivel kapcsolatban, hogy köze lett volna az embercsempészet bármilyen formájához. Vélelmezésünk szerint Zsohár Zsuzsannát feltűnési viszketegségtől vegyes ártószándék vezérelte. Kijelentésének jogi következményei lesznek.
 
(HVIM – Vezetőség, Mi Magunk – SZKR)