Egy indexes újságíró közokirat hamisításért áll bíróság elé

Magát kirgiz migránsnak kiadva próbált személyazonosságot cserélni, a hatóságokat félrevezetve egy indexes újságíró, Nyilas Gergely, majd később ezt oknyomozó újságírásnak feltüntetve állítja, hogy ő ártatlan, csak cikket írt a migránshelyzetről. Az ügyészség máshogy látja, ugyanis vádat emeltek az újságíró ellen közokirat hamisítás miatt.

2015. augusztusában Nyilas Gergely gondolt egyet, és Georgij Kulakovnak kiadva magát próbált új személyazonossághoz jutni, ezzel félrevezetve a hatóságokat, elkövetve közokirat hamisítás bűncselekményét is – legalábbis az ügyészség most ezért emel vádat ellene.

Vajon miért kell álnéven migránsok közé keveredni, miért kell más személyazonosságúnak kiadnia magát? A szervezett bűnözésben jártas rendőrségi szakértő véleménye szerint lehetséges, hogy így akart személyazonosságot váltani, hiszen papírok híján annak adja ki magát, akinek akarja, és ez igen hatásos módja a hatóságok látóköréből való kikerülésnek, álnéven egy másik országba való távozásnak. A tények is erre utalnak, hiszen a több szűrőn át történő beengedési procedúra alatt, hivatalos papírokon Georgij Kulakovnak adta ki magát Nyilas Gergely. Valamiért meggondolta magát, mégsem jött be a személyazonosságváltás terve, hiszen nem olyan egyszerű mégsem hamis személyiséget kreálni, hogy az a hatóságok előtt is megálljon, illetve lehet egyszerűen egy kérdésnél lebukott – állítja a szakértő, aki kifejtette, hogy ilyenkor minden lehetséges módon próbálnak az intézkedő rendőrök, hatósági emberek megbizonyosodni az illető valódi személyazonosságát illetően.

Az indexes bűnöző felfedte magát, majd a rendőrök ekkor elengedték, azonban több feljelentés nyomán, most mégis a bíróság előtt kell magyarázkodnia Nyilas Gergelynek, hogy miért is akart ő Georgij Kulakov lenni, milyen vaj lehet a füle mögött, hogy ilyen bűncselekményekre vetemedik? Oknyomozó újságírás címén mindent el lehet követni, még akár a hatóságokat félre is lehet vezetni, és közokiratot is lehet hamisítani?

A szakértő szerint az ügyészség nyilván vizsgálni fogja az indítékokat, hiszen lehet kiderül, hogy egy súlyos bűncselekmény miatt akart ilyen módon nevet változtatni az újságíró. Az eljárás során meg kell vizsgálni majd, hogy milyen országban akart tovább élni álnéven Nyilas, hiszen, ha vannak külföldön rokonai, ismerősei, akkor még könnyebben juthatott volna segítséghez egy másik országban.

————
A cikkünk címe lehetne az is, hogy “Így hazudtok ti”, vagy “A hóhért akasztják”. A fenti pár sor egy görbetükör a liberális firkászoknak, ugyanis ők szoktak ilyen cikkeket írni: a fenti tényállítások mind igazak, ami nem igaz, ott pedig csak sejtettünk, teóriákat állítottunk fel egy “szakértőre” hivatkozva. Az Index és társai szoktak rólunk, hazafiakról hasonló cikkeket írni, mikor vannak bizonyos tények, amiket aztán teljesen kifordítva magyaráznak, a saját szájuk íze szerint tálalnak és persze a vádemelést már egyből bizonyításnak is veszik. Az ártatlanság vélelmére, sőt a tényekre is fittyet hánynak, amikor pedig felszólítjuk őket, hogy ugyanmár írják át a hazugságaikat, akkor legtöbbször válaszra sem méltatnak, hiszen, amit tényszerűen állítanak, azok igazak.

Az indexes újságíró oknyomozó, egyéb féreg és hazaáruló “kalandja” itt olvasható – azért gusztustalan, mert végig a migránsokat sajnáltatja, azokat dédelgeti, míg a hatóságokhoz kritikusan áll, őket veszi célba:
http://index.hu/belfold/2015/08/17/menekult_tabor_bentrol/

A vádemelés híre: http://index.hu/belfold/2015/12/01/ugyeszseg_vademeles_indexes_ujsagiro/

(Ostenburg – Médiavadász – Szent Korona Rádió)